File orade

s kozicami in kolerabno kremo

Uroš Štefelin

SLOVENIJA

icon_person 4 LJUDJE     icon_person 60 minut

Priprava

Kolerabo in navaden krompir nareži na majhne koščke in kuhaj približno 10 – 15 minut, do mehkega.
Začini s soljo in poprom in zmečkaj v pire.
Fileja orade prekrijemo z ribanim sirom, lešniki in pečemo s kožo na spodnji strani.
Viola krompir skuhaj in nareži na majhne koščke. Nato skuhaj še grah.
Blanširaj koromač in ga mariniraj v soku pomaranče in limone z belim poprom.
Pred serviranjem pogrej še kozice in na krožniku sestavljeno jed polij z drobnjakovim oljem in omako iz kozic.

Sestavine

2 fileja orade
4 rakci
½ kolerabe
2 krompirja
1 viola krompir
100g lešnikov
100g sira
30g graha
100g koromača
Sok pomaranč in limone
Beli poper
Drobnjakovo olje
Omaka iz kozic

Uroš Štefelin je pričel kuhati že zgodaj. Svoje izkušnje je še dodatno izmojstril v Vili Bled in pri vodenju grajske restavracije na Bledu. Leta 2009, 20 let po njenem zaprtju, je s svojo izurjeno ekipo ponovno zagnal restavracijo 1906 v Hotelu Triglav.
Leta 2013 je odprl lastno restavracijo Vila Podvin, kjer s svojo osebno noto streže tradicionalno slovensko hrano za 21. stoletje.

Zgodba o orada

Preberite več o orada in drugih zgodbah izza vašega krožnika.