Marmorna riba
s krompirjem in sezonsko zelenjavo
Mustafa Eriş
TURČIJA

2 LJUDJE
25 minut
Priprava
Ribo očisti in jo nežno prereži na obeh straneh. Začiniš s soljo in poprom in oljčnim oljem in pustiš stati 15 minut. Nato pristavimo ponev z oljčnim oljem na ogenj in pečemo ribo na vsaki strani 7 minut. Medtem skuhamo krompir.
Ribo serviramo z narezano čebulo, sezonsko zelenjavo, krompirjem in kozarcem rakija (janeževo žganje).
Sestavine
4 srednje velike marmorne ribe
2 čebuli
Sezonska zelenjava zelene barve
Krompir
Sol
Poper
Oljčno olje
Mustafa Eriş je skoraj 40 let vodil restavracijo Merkan, eno najstarejših v Kaşu, v Turčiji. Sedaj je že uporojen, posle pa je prevzel njegov sin.
Zgodba o bodljikovi marmorni ribi
Preberite več o bodljikovi marmorni ribi in drugih zgodbah izza vašega krožnika.