Marmorna riba

s krompirjem in sezonsko zelenjavo

Mustafa Eriş

TURČIJA

icon_person 2 LJUDJE     icon_person 25 minut

Priprava

Ribo očisti in jo nežno prereži na obeh straneh. Začiniš s soljo in poprom in oljčnim oljem in pustiš stati 15 minut. Nato pristavimo ponev z oljčnim oljem na ogenj in pečemo ribo na vsaki strani 7 minut. Medtem skuhamo krompir.
Ribo serviramo z narezano čebulo, sezonsko zelenjavo, krompirjem in kozarcem rakija (janeževo žganje).

Sestavine

4 srednje velike marmorne ribe
2 čebuli
Sezonska zelenjava zelene barve
Krompir
Sol
Poper
Oljčno olje

Mustafa Eriş je skoraj 40 let vodil restavracijo Merkan, eno najstarejših v Kaşu, v Turčiji. Sedaj je že uporojen, posle pa je prevzel njegov sin.

Zgodba o bodljikovi marmorni ribi

Preberite več o bodljikovi marmorni ribi in drugih zgodbah izza vašega krožnika.