Kozice

po kerkenaško

Mounir El Aarem

TUNIZIJA

icon_person 6 LJUDJE     icon_person 120 minut

Priprava

Kozice operi pod tekočo vodo in jih posuši.
V skledi zmešaj marinado iz 2 žl limoninega soka, oljčnega olja, ingverja in v njej mariniraj kozice 2 uri.
Nato jih odcedi, marinado pa prihrani.
V ponvi na visoki temparaturi 2 minuti praži rakce, nato dodaj poper, marinado, preostanek limoninega soka in lupinico.
Naj vre pol minute. Pred serviranjem še potreseš z nasekljanim peteršiljem, s solato in paradižniki. Jed uživaj s solato po lastni izbiri.

Sestavine

900g svežih srednje velikih kozic
30g svežega ingverja, narezanega na tanke trakove
3 žl oljčnega olja
4 žl limoninega soka
Limonina lupinica
Peteršilj, nasekljan
Poper, sveže mlet
Solata, sredinski del
10 češnjevih paradižnikov

Mounir El Aarem je tunizijski glavni kuhar in vodja prestižne restavracije in bara Le Baroque v Tunisu. Je tudi predsednik delegacije pri Nacionalni kuharski akademiji.

Zgodba o kozicah

Preberite več o kozicah in drugih zgodbah izza vašega krožnika.