Oslič

alla chitarra

Lisa Casali

ITALIJA

icon_person 4 LJUDJE     icon_person 35 minut

Priprava

V mešalniku zmešaj kruh, 2 žlici oljčnega olja, pest peteršilja in bazilike ter ščepec soli. Mešanico popeci na ponvi in postavi na stran.
Zelene dele pora nareži na tanke rezine in popeci na dveh žlicah oljčnega olja, da rahlo porjavijo. Fileje osliča nareži na srednje velike kocke, dodaj k poru in začini s soljo in čilijem. Prilij še vino in pusti, da povre.
Limonino lupino naribaj ter stisni sok. Oboje dodaj k ribi in odstavi z ognja.
Posebej skuhaj še testenine, jih dodaj k ribji omaki in vse skupaj še malo med mešanjem pogrej. Serviraj s praženimi kruhovimi drobtinami, okrasi z baziliko in uživaj!

Sestavine

500g svežih jajčnih špagetov (ali duge vrste testenin po okusu)
250g svežih filejev osliča
Peteršilj in bazilika
Extra deviško oljčno olje
½ kozarca belega vina
1 bio limona
100g zelenih delov pora
1 rezina starega kruha
Ščep čilija v prahu
Sol

Lisa Casali je italijanska znanstvenica iz področja okolja, kuharska mojstrica in posebna, inovativna osebnost.
Poleg bloga Ecocucina, ki je v celoti posevečen naravi prijaznemu kuhanju, je Lisa objavila več knjig, leta 2016 je bila v Italiji izbrana za najboljšo kuharsko avtorico. Je tudi voditeljica in avtorica kuharskega šova Il mondo in un piatto (Svet na krožniku) in sodeluje v raznih dogodkih za dvig osveščenosti glede ekonmične uporabe hrane.

Zgodba o osliču

Preberite več o osliču in drugih zgodbah izza vašega krožnika.